publicitate

Ghid de Activare Roaming Digi Mobil

Activare Roaming Digi Mobil. Roamingul este un serviciu esențial pentru cei care călătoresc frecvent în afara granițelor țării și doresc să își mențină conectivitatea la rețeaua mobilă. Digi Mobil, unul dintre principalii operatori de telefonie mobilă din România, oferă opțiuni convenabile pentru activarea roamingului, atât pentru voce, cât și pentru date mobile. În acest ghid detaliat, vom explora metodele prin care puteți activa roamingul pe abonamentul dvs. Digi Mobil, asigurându-vă că aveți toate informațiile necesare pentru a rămâne conectat indiferent de destinația dvs.

Ce este roamingul și de ce este important?

Roamingul permite utilizatorilor de telefonie mobilă să utilizeze serviciile de voce și date atunci când se află în afara rețelei lor domestice, prin intermediul rețelelor partenere din alte țări. Acest serviciu este esențial pentru cei care călătoresc frecvent, fie în scopuri personale, fie de afaceri, asigurând continuitatea comunicării și accesului la internet. În cadrul Uniunii Europene, roamingul la tarife naționale a eliminat taxele suplimentare pentru utilizarea telefonului mobil, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot folosi minutele, SMS-urile și datele incluse în abonamentul lor fără costuri suplimentare.

publicitate

Metode de activare roaming Digi Mobil

Activare prin apel telefonic

Cea mai simplă metodă de activare a serviciului de roaming pentru abonamentul dvs. Digi Mobil este prin apel telefonic. Puteți apela numărul *777 sau 031.400.7777 pentru a solicita activarea roamingului. Operatorii de la serviciul de asistență clienți vă vor ghida prin pașii necesari și vor activa serviciul pe contul dvs.

Activare din contul de client Digi

Activare Roaming Digi Mobil. Pentru cei care preferă să gestioneze serviciile lor online, activarea roamingului poate fi realizată direct din contul de client Digi. Iată pașii detaliați pentru activarea roamingului de voce și date:

publicitate

Activare roaming de voce

 1. Accesați contul Digi: Intrați pe site-ul digi.ro și conectați-vă în contul dvs. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul urmând instrucțiunile de pe site.
 2. Navigați la „Serviciile mele”: După ce v-ați conectat, accesați secțiunea „Serviciile mele”.
 3. Selectați „Digi Mobil”: Alegeți opțiunea „Digi Mobil” din lista de servicii disponibile.
 4. Alegeți numărul de telefon: Selectați numărul de telefon pentru care doriți să activați roamingul. Dacă aveți mai multe abonamente, asigurați-vă că alegeți numărul corect.
 5. Configurează roaming voce: Selectați „Configurează” și apoi „Roaming voce”.
 6. Apăsați „Activează”: Confirmați activarea apăsând butonul „Activează”.

Activare roaming de date

 1. Accesați contul Digi: Conectați-vă în contul dvs. de client Digi pe site-ul oficial.
 2. Navigați la „Serviciile mele”: Accesați secțiunea „Serviciile mele”.
 3. Selectați „Digi Mobil”: Din opțiunile disponibile, alegeți „Digi Mobil”.
 4. Alegeți numărul de telefon: Selectați numărul de telefon pentru care doriți activarea roamingului de date.
 5. Configurează roaming date: Selectați „Configurează” și apoi „Roaming date”.
 6. Apăsați „Activează”: Finalizați procesul de activare apăsând butonul „Activează”.

Dezactivarea serviciului de roaming

Dacă reveniți în țară și nu mai aveți nevoie de serviciul de roaming, îl puteți dezactiva prin aceleași metode descrise mai sus. În funcție de dispozitivul dvs. mobil, puteți, de asemenea, dezactiva roamingul accesând setările telefonului: Setări -> Rețea și internet -> Internet -> Digi Mobil -> Roaming Digi.

Avantajele roamingului Digi Mobil

Roaming la tarife naționale în UE

Activare Roaming Digi Mobil. Când călătoriți în alte țări din Uniunea Europeană, nu trebuie să plătiți taxe suplimentare pentru utilizarea telefonului mobil datorită roamingului la tarife naționale. Astfel, minutele, SMS-urile și datele incluse în abonamentul dvs. sunt valabile și în țările din UE, fără costuri adiționale.

publicitate
publicitate

Politica de „utilizare rezonabilă”

Când treceți o frontieră în interiorul UE, veți primi un mesaj din partea operatorului de telefonie mobilă, informându-vă că sunteți în roaming și aducându-vă la cunoștință prevederile politicii sale privind „utilizarea rezonabilă”. Aceasta asigură că beneficiile roamingului la tarife naționale sunt folosite în mod corect și preventează utilizarea abuzivă.

publicitate

Acoperire extinsă în rețelele partenere

Digi Mobil are acoperire excelentă în rețelele mobile ale partenerilor săi, asigurându-vă semnal și internet oriunde în Grecia, Spania, Italia și alte țări europene. Acest lucru este posibil datorită parteneriatelor solide cu operatorii locali, care permit utilizatorilor Digi Mobil să beneficieze de o conectivitate de înaltă calitate chiar și în afara României.

Viteze de acces în rețeaua 4G și 5G

Digi Mobil oferă viteze competitive pentru utilizatorii săi, atât în rețeaua 4G, cât și în rețeaua 5G. În rețeaua 4G, vitezele maxime estimate sunt:

 • 100 Mbps download și 10 Mbps upload pentru banda 38 (2600 MHz, TDD)
 • 75 Mbps download și 21 Mbps upload pentru banda 1 (2100 MHz, FDD)

Rețeaua 5G este în continuă dezvoltare și acoperă în prezent orașe importante din România, precum București, Brașov, Timișoara, Oradea, Arad și Cluj Napoca. Accesul la internet și date mobile 5G în roaming depinde de operatorul de telefonie mobilă cu care Digi Mobil are parteneriat în roaming.

Contact și asistență

Dacă întâmpinați dificultăți în activarea roamingului sau aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să contactați serviciul de asistență clienți Digi. Operatorii sunt disponibili pentru a vă oferi suport și pentru a răspunde la toate întrebările dvs. legate de serviciile Digi Mobil. Activare Roaming Digi Mobil.

Metode de contact Digi

 • Telefon: Apelați *777 sau 031.400.7777 pentru asistență directă.
 • Online: Vizitați site-ul digi.ro pentru informații suplimentare și acces la contul de client.
 • Email: Trimiteți un email către serviciul de asistență clienți pentru răspunsuri detaliate la întrebările dvs.

Concluzie despre metode de activare roaming Digi

Activarea serviciului de roaming pentru abonamentul Digi Mobil este un proces simplu și accesibil, fie că optați pentru activare prin apel telefonic sau direct din contul de client online. Beneficiile roamingului, în special în cadrul Uniunii Europene, fac din acest serviciu un instrument indispensabil pentru cei care călătoresc frecvent. Asigurați-vă că urmați pașii descriși în acest ghid pentru a vă activa roamingul și pentru a vă bucura de o conectivitate fără întreruperi oriunde v-ați afla.

Fie că aveți nevoie de roaming pentru apeluri vocale sau pentru acces la internet, Digi Mobil oferă soluții eficiente pentru a vă menține conectat în orice colț al lumii. Nu ezitați să contactați serviciul de asistență clienți pentru orice întrebări sau probleme pe care le-ați putea întâmpina, asigurându-vă astfel că veți avea o experiență de utilizare optimă și fără griji. Activare Roaming Digi Mobil.

Informatii autor
Anisia Baicu

Cu un pasionat simț al cuvântului și o dragoste profundă pentru creație, Anisia Baicu este inima și mintea din spatele mesajeinfo.ro. Ca redactor principal, Anisia aduce un aer de prospețime și inspirație în fiecare mesaj și în fiecare articol publicat pe platformă.

Cu o experiență vastă în scriere creativă și redactare, Anisia îmbină măiestria lingvistică cu sensibilitatea emoțională pentru a crea conținut care să atingă inimile și mințile cititorilor. În fiecare cuvânt, se regăsește pasiunea sa pentru a transmite emoții puternice și mesaje încurajatoare.

Toate articolele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatii pentru tine