publicitate

Vouchere sociale iunie 2024 in valoare de 250 Lei. Cand se baga banii pe cardurile de alimente? Cine primeste banii?

Vouchere sociale iunie 2024 – 250 Lei. Anul 2024 aduce noi măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile din România, prin intermediul voucherelor sociale destinate achiziției de alimente și mese calde. Aceste vouchere, sub formă de carduri electronice, sunt parte a programului „Sprijin pentru România” și au ca scop ameliorarea condițiilor de viață pentru persoanele cu venituri mici. În acest articol, vom analiza în detaliu acest program, beneficiarii săi, sumele alocate și impactul pe care îl are asupra comunităților locale, cu un focus special pe județul Iași.

Lege Vouchere Sociale 2024 sau carduri de alimente 20 lei

Programul de acordare a voucherelor sociale este reglementat de OUG nr. 115/2023, care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru perioada 2024-2027. Această ordonanță urmărește consolidarea fiscală și combaterea evaziunii fiscale, dar include și prevederi esențiale pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. Începând cu 2024, plafonul veniturilor nete pentru eligibilitatea la aceste vouchere a fost majorat de la 1.700 lei la 2.000 lei pe lună, extinzând astfel baza de beneficiari.

publicitate

Beneficiarii Programului Vouchere Sociale – Carduri de Alimente 2024

Beneficiarii voucherelor sociale sunt diverse categorii de persoane vulnerabile, inclusiv:

 1. Pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 lei: Aceștia includ pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi speciale.
 2. Persoanele cu handicap: Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare sub 2.000 lei.
 3. Familiile cu cel puțin doi copii: Familiile ale căror venituri pe membru de familie sunt sub 675 lei.
 4. Familiile monoparentale: Familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru sub 675 lei.
 5. Persoanele singure și familiile beneficiare de ajutor de incluziune: Conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
 6. Persoanele fără adăpost: Conform prevederilor legale în vigoare.

Informații Generale Despre Vouchere Alimente sau carduri de alimente cu 250 lei

Sumele de Bani Acordate pe Cardurile Sociale în Iunie 2024 – 250 Lei

În luna iunie 2024, voucherele sociale au fost încărcate cu o tranșă de 250 de lei per beneficiar, suma totală plătită fiind de peste 9 milioane de lei la nivel național. Aproape jumătate din această sumă a fost distribuită pensionarilor din județul Iași, care au primit peste 4 milioane de lei. Numărul total de beneficiari din Iași este de aproximativ 33.000, dintre care mulți au confirmat deja primirea fondurilor, în timp ce alții așteaptă încă alimentarea cardurilor. Vouchere sociale iunie 2024 – 250 Lei.

publicitate

Când Se Baga Banii pe Cardurile Sociale? Vouchere de Alimente de 250 Lei

Procesul de alimentare a cardurilor s-a desfășurat între 14 și 25 iunie 2024. Următoarea tranșă este programată pentru luna august 2024, asigurând astfel continuitatea sprijinului. Beneficiarii pot utiliza sumele încărcate pe carduri timp de 12 luni de la data alimentării.

Modalitatea de Utilizare pentru Cardurile Sociale cu 250 lei

Cardurile sociale sunt destinate exclusiv achiziției de produse alimentare și mese calde. În cazuri excepționale, unde beneficiarii nu se pot deplasa, aceștia pot încredința cardurile unei persoane apropiate, cu condiția prezentării actului de identitate.

publicitate
publicitate

Programul „Sprijin pentru România” – Vouchere sociale 2024

Programul „Sprijin pentru România” este destinat persoanelor cu venituri reduse, oferindu-le un ajutor de 250 de lei la fiecare două luni pentru achiziționarea de alimente de bază sau pentru plata meselor calde. În total, beneficiarii primesc 1.500 de lei pe an, distribuiți în șase tranșe de câte 250 de lei. Pentru anul 2024, calendarul acordării acestor tranșe este următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

publicitate

Coincidența cu Plata Pensiilor în Alimentarea Cardurilor de Alimente în 2024

În luna iunie 2024, plata ajutoarelor coincide cu viramentele pe card ale pensiilor, oferind astfel un plus de sprijin milioanelor de români care așteaptă aceste sume. Următoarea tranșă de 250 de lei va fi disponibilă abia la sfârșitul verii, în luna august.

Întrebări Frecvente Despre Vouchere Sociale 2024 sau Carduri de Alimente

Beneficiarii care nu au primit banii în perioada menționată pot suna la numerele de telefon oficiale ale firmelor care emit cardurile de alimente pentru a cere informații suplimentare. Numerele de telefon sunt următoarele:

 • Edenred: 021 301 33 03
 • Sodexo: 021 204 46 64
 • UP România: 0374 66 22 73

De asemenea, există și un call center al Ministerului unde se pot obține informații despre carduri. Numărul este 031.9268 și poate fi apelat de luni până vineri între orele 10:00 și 14:00.

Cine Primește cei 250 de Lei pe voucherele sociale in 2024?

Beneficiarii ajutorului de 250 de lei sunt:

 1. Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
 2. Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
 3. Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.
 4. Familiile monoparentale, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.
 5. Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare.
 6. Persoanele fără adăpost, conform prevederilor legale în vigoare.

Avantajele Utilizării Cardurilor de Alimente

Cardurile de alimente permit plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea de terminalul POS. Acest lucru facilitează și rapidizează procesul de achiziție, oferind un mod sigur și eficient de a accesa fondurile.

Concluzie Despre Vouchere Sociale sau Carduri de Alimente în 2024

Voucherele sociale pentru alimente din 2024 reprezintă un sprijin vital pentru categoriile vulnerabile din România, în special în județul Iași. Majorarea plafonului de venituri și extinderea beneficiilor au făcut ca mai multe persoane să poată beneficia de acest ajutor. Cu toate acestea, este esențial ca autoritățile să continue să monitorizeze și să îmbunătățească procesul pentru a asigura că toate persoanele eligibile primesc sprijinul necesar în timp util.

Acest program nu doar că îmbunătățește calitatea vieții pentru cei aflați în dificultate, dar contribuie și la o mai mare coeziune socială și la reducerea inegalităților. Pe măsură ce programul evoluează, este important ca feedback-ul beneficiarilor să fie luat în considerare pentru optimizarea continuă a acestui sistem de sprijin esențial.

Impactul Voucherelor Sociale în Comunitățile Locale

Județul Iași: Un Studiu de Caz

Iași, unul dintre cele mai mari județe din România, a beneficiat semnificativ de pe urma programului de vouchere sociale. Cu o populație numeroasă de pensionari și persoane cu handicap, județul Iași a primit o alocare substanțială, peste 4 milioane de lei, destinat celor 33.000 de beneficiari. Acești bani au fost folosiți nu doar pentru a cumpăra alimente de bază, ci și pentru a susține economia locală, deoarece majoritatea cumpărăturilor au fost realizate la comercianți locali.

Efecte Economice și Sociale

Alocarea de vouchere sociale a avut un impact semnificativ asupra economiei locale. Comercianții au raportat o creștere a vânzărilor de produse alimentare, ceea ce a contribuit la o activitate economică sporită. În plus, acest program a adus un sentiment de siguranță și stabilitate pentru beneficiari, reducând stresul financiar și îmbunătățind calitatea vieții.

Feedback-ul Beneficiarilor

Mulți beneficiari au exprimat aprecierea pentru acest sprijin, evidențiind importanța continuării și îmbunătățirii programului. Unii au menționat că sumele ar putea fi majorate pentru a acoperi mai bine nevoile de bază, în contextul creșterii costului vieții. Totodată, unii beneficiari au subliniat necesitatea simplificării procedurilor administrative pentru accesarea acestor fonduri.

Provocări și Perspective

Probleme Întâmpinate

Cu toate beneficiile, implementarea programului nu a fost lipsită de probleme. Unele dintre acestea includ întârzieri în alimentarea cardurilor, probleme tehnice cu terminalele POS și dificultăți în comunicarea cu firmele emitente de carduri. Aceste probleme trebuie abordate pentru a asigura eficiența și succesul continuu al programului.

Recomandări pentru Îmbunătățiri

 1. Simplificarea Procedurilor Administrative: Reducerea birocrației și simplificarea procesului de aplicare pentru vouchere.
 2. Majorarea Sumei Alocate: Ajustarea valorii voucherelor pentru a ține pasul cu inflația și costul crescut al vieții.
 3. Creșterea Transparentei: Asigurarea unei comunicări clare și transparente privind procesul de alimentare și utilizare a cardurilor.
 4. Extinderea Plății Electronice: Îmbunătățirea infrastructurii pentru plăți electronice în zonele rurale și mai puțin dezvoltate.

In ce judete se ofera suma de 250 lei pe vouchere sociale 2024?

Vouchere sociale in Moldova

 1. Bacău
 2. Botoșani
 3. Iași
 4. Neamț
 5. Suceava
 6. Vaslui
 7. Vrancea

Carduri de alimente in Muntenia

 1. Argeș
 2. Brăila
 3. Buzău
 4. Călărași
 5. Dâmbovița
 6. Giurgiu
 7. Ialomița
 8. Prahova
 9. Teleorman
 10. Ilfov si București

Vouchere sociale in Dobrogea

 1. Constanța
 2. Tulcea

Carduri de alimente in Transilvania

 1. Alba
 2. Bistrița-Năsăud
 3. Brașov
 4. Cluj
 5. Covasna
 6. Harghita
 7. Hunedoara
 8. Mureș
 9. Sibiu

Carduri de alimente in Banat

 1. Arad
 2. Caraș-Severin
 3. Timiș

Vouchere sociale in Crișana

 1. Bihor
 2. Sălaj

Vouchere sociale in Maramureș

 1. Maramureș
 2. Satu Mare

Carduri de alimente in Oltenia

 1. Dolj
 2. Gorj
 3. Mehedinți
 4. Olt
 5. Vâlcea

Concluzie despre vouchere sociale 2024 sau carduri de alimente cu 250 lei

Voucherele sociale 2024 sunt o componentă esențială a politicii de sprijin social din România, oferind un ajutor crucial pentru persoanele cele mai vulnerabile. Programul „Sprijin pentru România” continuă să fie un model de intervenție socială eficientă, care poate fi îmbunătățit și extins pentru a răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor. Pe măsură ce programul evoluează, implicarea continuă a comunității și feedback-ul constructiv vor fi esențiale pentru a asigura succesul și durabilitatea acestuia.

Informatii autor
Anisia Baicu

Cu un pasionat simț al cuvântului și o dragoste profundă pentru creație, Anisia Baicu este inima și mintea din spatele mesajeinfo.ro. Ca redactor principal, Anisia aduce un aer de prospețime și inspirație în fiecare mesaj și în fiecare articol publicat pe platformă.

Cu o experiență vastă în scriere creativă și redactare, Anisia îmbină măiestria lingvistică cu sensibilitatea emoțională pentru a crea conținut care să atingă inimile și mințile cititorilor. În fiecare cuvânt, se regăsește pasiunea sa pentru a transmite emoții puternice și mesaje încurajatoare.

Toate articolele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatii pentru tine