publicitate

Contact STB. Telefon reclamatii si sesizari. Preturi si abonamente

Contact STB Bucuresti. STB – Societatea de Transport București este pilonul transportului public din București, gestionând o flotă impresionantă de aproximativ 2000 de vehicule, inclusiv autobuze, troleibuze și tramvaie, care asigură un volum anual de călătorii de peste 700 de milioane.

Programul de circulație al autobuzelor STB se întinde de obicei între orele 5:00 și 22:30, dar există și rute care debutează încă de la ora 4:30 sau care operează până la ora 23:00, în funcție de necesitățile specifice ale traseelor și ale călătorilor.

publicitate

Tramvaiele STB intră în serviciu la ora 5:00 de la capătul de linie și continuă să funcționeze până la ora 23:00, oferind călătorilor posibilitatea de a se deplasa eficient în oraș. Este important să reținem că, în cazul sărbătorilor legale sau al programului special pentru zilele de weekend, STB poate ajusta orarul pentru a se potrivi cerințelor și sărbătorilor respective.

Preturi sau tarife STB Bucuresti

 • O călătorie – 90 minute: 3 lei
 • 2 călătorii – 90 minute: 6 lei
 • 10 călătorii – 90 minute: 25 lei

Contact STB. Sistemul Automat de Taxare, bazat pe tehnologia cardurilor de transport contactless, asigură o informare corectă a călătorilor și o validare rapidă a cardurilor în vehicule. Echipamentele de validare facilitează mai multe operațiuni, inclusiv validarea cardurilor pentru una sau mai multe persoane și consultarea titlurilor de călătorie încărcate pe card.

publicitate

Călătoriile sunt titluri de călătorie încărcate pe cardul de transport și trebuie validate în toate vehiculele, folosind echipamentele electronice dedicate. Plata călătoriei metropolitane permite accesul la toate mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov, timp de 90 de minute.

După expirarea valabilității, titlul de călătorie mai poate fi folosit doar în vehiculul respectiv, până la stația imediat următoare. Pentru a continua călătoria, este necesară achitarea unei noi călătorii.

publicitate
publicitate

Suprataxa este un titlu de călătorie special, cu tarif de 80 lei, emis la controlul persoanelor fără titlu de călătorie valabil sau documente de gratuitate. Plata suprataxei poate fi efectuată la agenții de control, atât cu bani cash, cât și cu card bancar contactless, inclusiv pe dispozitive mobile sau ceasuri cu wallet integrat.

publicitate

Modalitati de contact STB Bucuresti

Contact STB. Pentru orice informații sau asistență, poți contacta STB București folosind următoarele date de contact:

 • Număr de telefon pentru call center: (+4)021 9391
 • Adresă: B-dul Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, București
 • Program de lucru: Luni-Vineri, între orele 07:00-15:00.

De asemenea, poți consulta și harta Metrorex pentru a vedea legătura cu anumite zone din capitală.

STB operează anumite rute și în timpul nopții, în special cu autobuze. Programul lor de funcționare în această perioadă este specific, iar timpul de așteptare în stații poate depăși 40 de minute.

Aplicatia INFO TB

Contact STB. Descarcă aplicația Info TB pentru a avea acces la informații actualizate și utile despre transportul public în București. Această aplicație este disponibilă pe dispozitivele care rulează sistemele de operare Android cu versiunea 5 sau mai recentă și iOS cu versiunea 10 sau mai recentă.

Ce poți face cu aplicația Info TB?

 • Căutarea și calcularea unei rute pentru călătoria ta în oraș.
 • Acces la lista completă a liniilor de transport public de suprafață.
 • Identificarea tuturor stațiilor STB S.A. din București.
 • Găsirea punctelor de vânzare STB S.A. din apropierea ta.
 • Obținerea informațiilor în timp real despre mijloacele de transport disponibile.
 • Primirea de notificări privind evenimentele și modificările din trafic care ar putea afecta călătoria ta.

În unele situații, traseele unor linii de transport public, cum ar fi tramvaiele sau autobuzele, pot fi modificate temporar. Pentru a fi mereu la curent cu aceste modificări, este recomandat să consulți în prealabil site-ul STB.

Intrebari frecvente despre modalitati de contact STB si alte informatii

Care sunt modalitățile de plată a călătoriilor cu STB în București?

STB București acceptă plata călătoriilor prin intermediul biletelor achiziționate de la automatele de bilete sau agențiile autorizate, dar și cu carduri contactless, cum ar fi cardurile bancare sau cardurile de transport.

Cum pot afla programul de funcționare al mijloacelor de transport în București?

Programul de funcționare al mijloacelor de transport, cum ar fi tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, poate fi consultat în timp real prin intermediul aplicațiilor mobile dedicate sau pe site-ul oficial al STB București. De asemenea, afișele cu programul de circulație sunt disponibile în stațiile de transport public.

Care sunt tarifele pentru călătoriile cu mijloacele de transport în București?

Tarifele pentru călătoriile cu mijloacele de transport în București variază în funcție de numărul de stații parcurse și de tipul de bilet achiziționat. De exemplu, un bilet pentru o călătorie pe o distanță de 90 de minute costă 3 lei, în timp ce un abonament de o zi poate avea un preț diferit. Contact STB.

Cum pot verifica starea traficului și eventualele întârzieri ale mijloacelor de transport?

Pentru a verifica starea traficului și eventualele întârzieri ale mijloacelor de transport, puteți folosi aplicațiile mobile dedicate sau site-ul oficial al STB București. Aceste platforme oferă informații în timp real despre orarul și starea de funcționare a mijloacelor de transport.

Care sunt facilitățile disponibile pentru persoanele cu dizabilități în transportul public din București?

STB București pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități facilități speciale, cum ar fi autobuzele și tramvaiele echipate cu rampe pentru accesul în scaunul cu rotile, precum și locuri rezervate pentru aceste persoane în mijloacele de transport.

Cum pot obține informații despre traseele și liniile de transport din București?

Informații detaliate despre traseele și liniile de transport din București pot fi găsite pe site-ul oficial al STB București, în secțiunea dedicată sau prin intermediul aplicațiilor mobile specifice. De asemenea, afișele și indicatoarele din stațiile de transport oferă informații utile despre traseele disponibile. Contact STB.

Informatii autor
Anisia Baicu

Cu un pasionat simț al cuvântului și o dragoste profundă pentru creație, Anisia Baicu este inima și mintea din spatele mesajeinfo.ro. Ca redactor principal, Anisia aduce un aer de prospețime și inspirație în fiecare mesaj și în fiecare articol publicat pe platformă.

Cu o experiență vastă în scriere creativă și redactare, Anisia îmbină măiestria lingvistică cu sensibilitatea emoțională pentru a crea conținut care să atingă inimile și mințile cititorilor. În fiecare cuvânt, se regăsește pasiunea sa pentru a transmite emoții puternice și mesaje încurajatoare.

Toate articolele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatii pentru tine