publicitate

Coduri de eroare la centrala Ariston. Ce inseamna si cum le remediez?

Coduri de eroare la centrala Ariston. Suntem aici pentru a te ajuta să înțelegi și să gestionezi corect orice situație de eroare care ar putea apărea la centrala ta Ariston. Este important să cunoști semnificația codurilor de eroare pentru a reacționa prompt și eficient în fața acestor probleme neașteptate.

În continuare, îți prezentăm o listă detaliată a codurilor de eroare și interpretarea lor, conform manualului de utilizare pentru modelele Ariston Clas One, Ariston Cares, Ariston Alteas One și Ariston Genus One:

publicitate

Coduri de eroare la centrala Ariston intalnite frecvent

Coduri de eroare la centrala Ariston. Iată o listă cu codurile de eroare pentru centrala Ariston și semnificația lor:

Aprindere și Detectare

publicitate
 • 5 01: Lipsa flăcării
 • 5 02: Detectare flăcării cu supapa de gaz închisă
 • 5 04: Detecție a flăcării decuplată
 • 5 P1: Prima încercare de aprindere eșuată
 • 5 P2: A doua încercare de aprindere eșuată
 • 5 P3: Detecție a flăcării decuplată

Alimentare cu Aer – Evacuare Gaze Ardere

 • 6 10: Sondă termofuzibilă deschisă
 • 6 12: Viteză insuficientă a ventilatorului

Aceste coduri indică diverse probleme legate de aprindere, detectare și alimentare cu aer, iar interpretarea lor poate ajuta la diagnosticarea și remedierea defecțiunilor în centrala Ariston. Pentru mai multe detalii sau asistență suplimentară, consultă manualul de utilizare al centralei tale Ariston sau contactează un specialist autorizat.

publicitate
publicitate

Coduri de eroare la centrala Ariston pe partea electronica

Coduri de eroare la centrala Ariston. Iată o listă cu codurile de eroare pentru partea electronică internă a centralei Ariston și semnificația lor, așa cum sunt exemplificate conform manualului de utilizare:

publicitate

Partea Electronică Internă

 • 3 01: Eroare Display EEPR
 • 3 02: Eroare de comunicare GP-GIU
 • 3 03: Eroare placă electronică
 • 3 04: Prea multe RESET-uri
 • 3 05: Eroare placă principală
 • 3 06: Eroare placă principală
 • 3 07: Eroare placă principală
 • 3 P9: Întreținere programată – contactați asistența tehnică

Aceste coduri de eroare sunt importante pentru diagnosticarea și remedierea problemelor legate de partea electronică a centralei Ariston. În cazul în care întâmpinați vreuna dintre aceste erori, consultați manualul de utilizare al centralei pentru instrucțiuni specifice sau contactați un specialist autorizat pentru asistență tehnică.

Cele mai frecvent intalnite erori la centralele Ariston

Iată câteva dintre cele mai întâlnite erori la centralele Ariston și modul lor de rezolvare:

 1. Eroarea 108 – Această eroare apare atunci când presiunea apei din instalație scade sub 1 bar. Presiunea corectă ar trebui să fie între 1,2 și 1,5 bari când centrala este oprită. Pentru remediere, verificați presiunea apei și asigurați-vă că este în intervalul specificat.
 2. Fluctuații ale presiunii apei – Dacă presiunea apei fluctuează în timpul funcționării centralei termice între 1,2 și 2,3 bari, poate exista o problemă cu vasul de expansiune. În acest caz, este recomandat să contactați un specialist pentru verificare și remedierea problemei.
 3. Sistem de clasificare a erorilor – Centralele termice Ariston folosesc un sistem de clasificare a erorilor complex, format din trei cifre, în care prima cifră indică tipul de eroare a aparatului sau tipul de centrală. Este important să consultați manualul de utilizare al centralei pentru a identifica și înțelege corect codurile de eroare.
 4. Compatibilitate cu GPL – Centralele Ariston din gama ONE sunt compatibile și cu alimentarea cu GPL, cu condiția ca instalarea să fie efectuată de un specialist autorizat în acest sens.

Pentru remedierea eficientă a problemelor, este recomandat să consultați manualul de utilizare al centralei și, dacă este necesar, să contactați un specialist autorizat pentru asistență tehnică.

Caracteristici specifice pentru centralele Ariston

Coduri de eroare la centrala Ariston. Iată câteva dintre caracteristicile de bază ale centralei Ariston:

Tehnologia ONE de condensare: Această tehnologie utilizează un schimbător de căldură nou și patentat XtraTech, proiectat pentru a garanta fiabilitatea sistemului.

Eficiență absolută:

 • Grad de utilizare de până la 109%, cu o eficiență sezonieră de până la 94%, care poate atinge clasa energetică A+ pe încălzire, împreună cu modulul de conectare la internet compus din gateway și cronotermostatul Sensys HD.
 • Raport de modulare de 1:10 pentru un consum scăzut de energie, limitând ciclurile on-off.
 • Calibrare automată a combustiei pentru optimizarea consumului de energie.

Conectivitate smart:

 • Pregătită pentru conectarea la Ariston Net (modulul de conectare la internet compus din gateway și cronotermostatul Sensys HD este inclus în furnitura standard de livrare).
 • Tehnologie BusBridgeNet® pregătită, capabilă să comunice și cu alte echipamente termice Ariston din aceeași generație pentru optimizarea consumului de energie.
 • Control vocal cu Amazon Alexa sau Google Assistant.

Confort complet:

 • Echipată cu funcțiile AUTO, CONFORT, AUTODIAGNOZĂ ACTIVĂ și PROGRAMARE ORARĂ pentru un confort maxim și o gestionare eficientă a sistemului.

Design Hi-Tech:

 • Panou frontal din sticlă neagră și panou de comandă touchscreen, oferind o estetică modernă și un aspect elegant.
 • Interfață din sticlă neagră și meniu intuitiv, facilitând setările și utilizarea sistemului în mod eficient și convenabil.

Aceste caracteristici transformă centrala Ariston într-o opțiune avansată și eficientă pentru încălzirea locuinței, oferind în același timp un aspect elegant și modern.

Cum rezolv codurile de eroare intalnite la Ariston?

Rezolvarea codurilor de eroare la o centrală Ariston poate varia în funcție de tipul specific de eroare și de cauza acesteia. În general, consultarea manualului de utilizare al centralei este primul pas în identificarea și rezolvarea codului de eroare. Manualul de utilizare oferă informații detaliate despre semnificația fiecărui cod de eroare și pașii pe care trebuie să-i urmați pentru remedierea problemei.

Iată câțiva pași generali pe care îi puteți urma pentru a rezolva un cod de eroare la centrala Ariston:

 1. Consultați manualul de utilizare: Identificați codul de eroare afișat și căutați în manualul de utilizare semnificația acestuia. Manualul va oferi instrucțiuni specifice pentru rezolvarea problemei asociate cu acel cod de eroare.
 2. Verificați sursele de alimentare: Asigurați-vă că centrala are o alimentare adecvată cu energie electrică și gaze naturale sau alt combustibil. Verificați dacă siguranțele sau întrerupătoarele sunt active și funcționale.
 3. Verificați presiunea apei: Dacă eroarea este legată de presiunea apei, verificați presiunea din sistemul de alimentare cu apă. În unele cazuri, poate fi necesar să ajustați presiunea pentru a se încadra în limitele recomandate.
 4. Curățați filtrele și ventilatoarele: Verificați și curățați filtrele și ventilatoarele centralei, deoarece blocarea sau murdărirea acestora poate duce la apariția unor erori.
 5. Contactați un specialist: Dacă nu puteți rezolva problema singuri sau dacă este vorba despre o problemă mai complexă, este recomandat să contactați un specialist sau un tehnician autorizat pentru a vă ajuta să remediați eroarea.

Este important să acționați cu atenție și să respectați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a evita deteriorarea echipamentului și pentru a vă asigura că centrala funcționează în condiții optime.

Alte detalii despre centralele Ariston

Atunci când apare un cod de eroare la centrala Ariston, este recomandat să consulți manualul de utilizare pentru a identifica tipul de eroare și modalitatea de rezolvare a problemei. Erorile care implică echipamentele electronice pot fi cele mai costisitoare, deoarece necesită intervenția personalului specializat și a echipamentelor adecvate. Coduri de eroare la centrala Ariston.

În general, aceste erori pot apărea din diverse motive, însă atunci când centralele Ariston sunt montate corect, ele funcționează fără erori semnificative, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji.

Senzorii de protecție sunt concepuți pentru a detecta eventualele probleme în funcționarea centralei și pentru a genera o avarie în cazul în care apar anumite condiții anormale, astfel încât să protejeze întregul sistem și să prevină deteriorarea acestuia. Este important să fiți atenți la semnalele de avertizare și să acționați în mod corespunzător pentru a menține funcționarea corectă a centralei Ariston.

Mai multe detalii puteti gasi pe website-ul oficial.

Informatii autor
Anisia Baicu

Cu un pasionat simț al cuvântului și o dragoste profundă pentru creație, Anisia Baicu este inima și mintea din spatele mesajeinfo.ro. Ca redactor principal, Anisia aduce un aer de prospețime și inspirație în fiecare mesaj și în fiecare articol publicat pe platformă.

Cu o experiență vastă în scriere creativă și redactare, Anisia îmbină măiestria lingvistică cu sensibilitatea emoțională pentru a crea conținut care să atingă inimile și mințile cititorilor. În fiecare cuvânt, se regăsește pasiunea sa pentru a transmite emoții puternice și mesaje încurajatoare.

Toate articolele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatii pentru tine