Utile
11 minute
18

Activare roaming Orange

13.05.2024
0
Activare roaming Orange
publicitate

Activare roaming Orange. Abonament sau cartela Prepay. Activare din Romania sau din strainatate.

Activare roaming Orange abonament sau cartela Prepay. Orange România este una dintre cele mai importante companii de telecomunicații din țară, cu o prezență semnificativă în industrie încă din 1997, când a fost lansată sub numele de „MobilRom”. De atunci și până în prezent, Orange a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii de telefonie mobilă, internet fix și mobil, televiziune și alte soluții digitale în România.

Compania și-a dezvoltat constant rețeaua și portofoliul de servicii, adaptându-se nevoilor în continuă schimbare ale clienților săi. Astfel, Orange oferă o gamă largă de opțiuni, de la abonamente și servicii preplătite pentru telefoane mobile, până la pachete integrate care includ și internet fix, televiziune și alte servicii digitale. Orange România este cunoscută și pentru angajamentul său față de inovație și tehnologie avansată. Compania a fost printre primele din țară care a introdus rețelele de generație nouă (4G și 5G), oferind astfel acces la internet de mare viteză și servicii digitale de ultimă oră.

publicitate

Ce inseamna roaming?

Roamingul este un termen utilizat în industria telecomunicațiilor și se referă la capacitatea unui abonat de a utiliza serviciile de comunicații mobile în afara zonei acoperite de rețeaua operatorului său de telefonie mobilă. Mai simplu spus, atunci când un utilizator deține un abonament sau o cartelă SIM de la un anumit operator și călătorește într-o altă țară sau zonă geografică, acesta poate folosi serviciile de telefonie mobilă (apeluri, SMS-uri, internet mobil) prin intermediul rețelei unui operator partener din țara respectivă.

Roamingul este esențial pentru cei care călătoresc frecvent în afara țării lor sau pentru cei care sunt în tranzit și au nevoie de acces la serviciile lor mobile. Acesta permite utilizatorilor să rămână conectați și să utilizeze telefonul mobil în timpul călătoriilor lor în străinătate, fără a fi necesar să își schimbe numărul sau să achiziționeze o cartelă SIM locală.

publicitate

Activare roaming Orange

Activare roaming Orange. Pentru a activa sau dezactiva serviciul de Roaming pentru abonamente, trebuie să parcurgi câțiva pași esențiali, în funcție de tipul de roaming dorit și de abonamentul pe care îl deții în prezent.

Există două categorii principale de roaming: pentru Spațiul Economic European (SEE) și pentru restul lumii. Înainte de a pleca în călătorie, este crucial să stabilești care dintre acestea este potrivită pentru destinația ta. De exemplu, dacă călătorești în țări aflate în zone tarifare diferite, cum ar fi Franța și Turcia, va trebui să te asiguri că activezi ambele tipuri de roaming pentru a evita surprizele neplăcute.

publicitate
publicitate

Activare Roaming în Spațiul Economic European (SEE):

Pentru abonamentele cu acces la roaming SEE, activarea acestui serviciu se realizează automat, fără a fi necesară nicio intervenție din partea ta. Astfel, vei putea utiliza resursele incluse în abonamentul tău atât în țara de origine, cât și în spațiul economic european.

publicitate

Dacă deții un abonament cu acces doar la servicii naționale și dorești să beneficiezi de roaming SEE, va trebui să îți modifici abonamentul, selectând un pachet care să ofere și acces la roaming SEE. După activarea noului abonament, vei avea automat și acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European.

Activare Roaming pentru restul lumii:

Dacă dorești să ai acces la Roaming în toate țările, indiferent de destinație, există mai multe modalități prin care poți realiza acest lucru:

 • Modifică abonamentul pentru a include acces la roaming SEE, în cazul în care nu ai deja acest serviciu. După aceasta, urmează pașii menționați anterior pentru a activa roamingul în toate țările.
 • Solicită activarea roamingului pentru toate țările prin diverse canale, cum ar fi contul tău My Orange, aplicația My Orange, Chatbot Djingo, apelul către Serviciul Clienți Orange sau vizita la un Orange Shop. Asigură-te că urmezi pașii specifici pentru activarea sau dezactivarea roamingului conform cerințelor și preferințelor tale.

Este important de menționat că activarea sau dezactivarea roamingului se poate realiza și în timpul călătoriei, dacă ai acces la o rețea wireless. Astfel, poți gestiona serviciul în mod convenabil, chiar și atunci când ești deja în roaming.

Numar de activare Roaming Orange

Activare roaming Orange. Daca intentionati sa activati roamingul pentru numarul de telefon Orange (cartela prepay sau abonament) va invitam sa contactati prin telefon numarul 0374300300  si sa solicitati activarea serviciului de roaming Orange.

Alte informatii importante referitoare la activare roaming Orange

Mai există câteva informații importante de care ar trebui să ții cont în legătură cu serviciul de Roaming. Pentru a afla ce tip de abonament ai și dacă acesta include acces la roaming, există mai multe modalități. Poți verifica aceste detalii fie din contul tău My Orange, accesând secțiunea Sumar și apoi Abonamentul meu, fie din aplicația My Orange, în secțiunea Altele, sub meniul Abonamente și opțiuni. Acest lucru îți va oferi o imagine clară asupra serviciilor la care ai acces și dacă roamingul este inclus în abonamentul tău.

În situația în care ai serviciul de Roaming activat și te afli într-o zonă de graniță, este recomandat să alegi manual rețeaua Orange pentru telefonul tău. Aceasta te va ajuta să eviți înregistrarea automată într-o rețea din țara vecină, ceea ce ar putea duce la costuri suplimentare din cauza fluctuațiilor de semnal. În plus, poți oricând să dezactivezi manual serviciul de roaming Orange prin apel către 300 sau *100#, selectând apoi ramura Roaming și internațional. În acest fel, vei opri consumul resurselor naționale pentru apeluri și trafic de date în roaming, oferindu-ți controlul total asupra costurilor și utilizării serviciilor în timpul călătoriilor în afara țării.

Este important să ai aceste informații la îndemână pentru a gestiona eficient utilizarea serviciului de roaming și pentru a evita surprizele neplăcute legate de costuri suplimentare sau utilizarea neautorizată a serviciilor în timpul călătoriilor în străinătate.

Dezactivare roaming Orange

Pentru a dezactiva serviciul de Roaming, există câțiva pași simpli și variate modalități prin care poți realiza acest lucru, în funcție de tipul de Roaming de care beneficiezi și de preferințele tale individuale.

Activare roaming Orange. Pentru Roaming în Spațiul Economic European (SEE), există două scenarii:

 1. Dezactivare automată: Dacă faci o schimbare de abonament și alegi un pachet care nu include roaming SEE, serviciul se va dezactiva automat. Astfel, poți gestiona cu ușurință opțiunile tale și să alegi abonamentul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.
 2. Dezactivare manuală: Poți alege să dezactivezi serviciul de roaming în SEE din contul tău My Orange sau prin intermediul *100#, selectând ramura Roaming și internațional. Această opțiune îți oferă flexibilitatea de a controla starea serviciului conform preferințelor tale.

Pentru Roaming în toate țările, poți solicita dezactivarea serviciului în funcție de preferințele tale prin una dintre următoarele modalități:

 • Din contul tău My Orange, poți accesa secțiunea Roaming și internațional și să alegi dezactivarea serviciului de Roaming în toate țările pentru numărul de telefon dorit.
 • Folosind aplicația Contul meu (disponibilă pe Android și iOS), navighează la secțiunea Altele, apoi la Servicii, și selectează Roaming și Internațional pentru a dezactiva serviciul.
 • Prin intermediul Chatbot Djingo, ai posibilitatea să comunici în mod interactiv și să soliciți dezactivarea serviciului de Roaming conform instrucțiunilor oferite.
 • Utilizând apelul gratuit la *100#, selectează ramura Roaming și internațional, apoi Roaming și urmează instrucțiunile pentru a dezactiva serviciul conform preferințelor tale.
 • Prin apel către Serviciul Clienți sau prin vizitarea unui Orange Shop, poți solicita asistență pentru dezactivarea serviciului de Roaming în toate țările.

Aceste modalități variate îți oferă posibilitatea de a gestiona eficient serviciul de Roaming în funcție de nevoile și preferințele tale individuale, oferindu-ți controlul total asupra utilizării serviciilor în timpul călătoriilor în afara țării.

Activarea serviciului de Roaming Orange din străinătate

Activarea serviciului de Roaming Orange din străinătate poate fi realizată în mai multe moduri convenabile, asigurându-te că rămâi conectat și ai acces la serviciile tale mobile în timpul călătoriilor în afara țării. Iată câteva modalități prin care poți activa roamingul Orange:

 1. Din contul tău My Orange:
  • Accesează contul tău My Orange folosind aplicația sau platforma web.
  • Navighează către secțiunea dedicată roamingului sau setărilor internaționale.
  • Caută opțiunea de activare a roamingului și urmează instrucțiunile pentru a activa serviciul.
 2. Prin intermediul aplicației My Orange:
  • Descarcă și instalează aplicația My Orange pe dispozitivul tău mobil.
  • Accesează secțiunea dedicată setărilor sau opțiunilor de roaming.
  • Găsește opțiunea de activare a roamingului și urmează pașii pentru a activa serviciul.
 3. Utilizând serviciul Chatbot Djingo:
  • Accesează serviciul Chatbot Djingo disponibil pe platforma Orange.
  • Interacționează cu Chatbot-ul pentru a solicita activarea roamingului în străinătate.
  • Urmează instrucțiunile furnizate pentru a finaliza procesul de activare.
 4. Apelând numărul pentru asistență clienți:
  • Poți apela numărul dedicat pentru asistență clienți Orange din țara în care te afli.
  • Spune operatorului că dorești să activezi roamingul Orange și furnizează informațiile necesare pentru procesul de activare.
 5. Vizitând un magazin Orange:
  • Dacă te afli într-o zonă în care există un magazin Orange, poți vizita magazinul și să soliciți asistență pentru activarea roamingului.
  • Personalul magazinului te va ghida prin procesul de activare și îți va oferi orice asistență suplimentară necesară.

Indiferent de metoda aleasă, este important să ai la îndemână informațiile necesare, cum ar fi numărul de telefon și detaliile contului tău Orange, pentru a facilita procesul de activare a roamingului din străinătate.

Intrebari frecvente despre activare roaming Orange

Care sunt opțiunile disponibile pentru activarea serviciului de roaming Orange pentru abonamente și cartele Prepay?

Orange oferă posibilitatea de a activa serviciul de roaming atât pentru abonamente, cât și pentru cartele Prepay. Poți realiza acest lucru din contul tău My Orange, aplicația My Orange, prin apel la serviciul clienți sau vizitând un Orange Shop.

Pot activa roamingul Orange din străinătate sau trebuie să o fac din România?

Activare roaming Orange. Da, poți activa roamingul Orange din străinătate, atât timp cât ai acces la o rețea wireless. Aceasta îți oferă flexibilitatea de a gestiona serviciul chiar și atunci când ești deja în călătorie.

Care sunt pașii specifici pentru activarea sau dezactivarea roamingului Orange pentru Spațiul Economic European (SEE) sau pentru restul lumii?

Pentru activarea sau dezactivarea roamingului în Spațiul Economic European (SEE) sau pentru restul lumii, trebuie să urmezi pașii specifici pentru tipul de abonament și serviciile pe care le deții. Aceste informații pot fi accesate din contul tău My Orange sau prin intermediul aplicației My Orange, iar activarea se poate face și prin intermediul serviciului clienți sau al unui Orange Shop.

Cum pot verifica dacă abonamentul meu Orange include acces la roaming?

Pentru a verifica dacă abonamentul tău Orange include acces la roaming, poți accesa contul tău My Orange sau aplicația My Orange și naviga către secțiunea dedicată abonamentului tău. Aici vei putea vedea detaliile abonamentului, inclusiv dacă acesta include sau nu acces la roaming. Detalii pe site-ul oficial.

Care sunt beneficiile activării serviciului de roaming Orange din străinătate?

Activarea serviciului de roaming Orange îți oferă posibilitatea de a utiliza serviciile de telefonie mobilă (apeluri, SMS-uri, internet mobil) în timpul călătoriilor în afara țării tale de origine, fără a fi nevoie să îți schimbi numărul sau să achiziționezi o cartelă SIM locală. Acest lucru îți oferă continuitate în comunicare și conectivitate, indiferent de destinația ta.

Care sunt modalitățile de activare a roamingului Orange din străinătate și cum pot beneficia de ele?

Orange oferă mai multe modalități pentru activarea roamingului din străinătate, inclusiv prin intermediul contului tău My Orange, aplicației My Orange, apelului la serviciul clienți sau vizitei la un Orange Shop. Aceste opțiuni îți oferă flexibilitatea de a alege cea mai convenabilă metodă pentru tine și de a te asigura că rămâi conectat în timpul călătoriilor tale. Activare roaming Orange.

 

Informatii autor
Anisia Baicu

Cu un pasionat simț al cuvântului și o dragoste profundă pentru creație, Anisia Baicu este inima și mintea din spatele mesajeinfo.ro. Ca redactor principal, Anisia aduce un aer de prospețime și inspirație în fiecare mesaj și în fiecare articol publicat pe platformă.

Cu o experiență vastă în scriere creativă și redactare, Anisia îmbină măiestria lingvistică cu sensibilitatea emoțională pentru a crea conținut care să atingă inimile și mințile cititorilor. În fiecare cuvânt, se regăsește pasiunea sa pentru a transmite emoții puternice și mesaje încurajatoare.

Toate articolele
Citate despre Viata
Urmatorul articol

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatii pentru tine