publicitate

Când Intră Pensia pe Card în Iulie 2024 sau la Poștă?

Când Intră Pensia în Iulie 2024 Card sau Poștă? Pe măsură ce ne apropiem de luna iulie, pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare să primească pensiile. Vestea bună pentru cei care primesc banii pe card este că aceștia vor fi virați mai devreme decât de obicei, în data de 12 iulie. Motivul? 13 și 14 iulie sunt zile de weekend. Acest lucru înseamnă că pensionarii care își primesc banii pe card vor beneficia de o tranșă de bani cu câteva zile mai devreme decât de obicei, ceea ce poate reprezenta un avantaj semnificativ pentru mulți dintre ei.

Când Intră Pensia pe Card în Iulie 2024 sau la Poștă?

Aproximativ jumătate dintre pensionarii din România, adică 2.500.000 de persoane, primesc pensiile pe card. Restul de 2.500.000 de pensionari își primesc banii de la poștaș între 2 și 10 iulie. Conform legislației, pensiile sunt virate pe card în zilele de 12-14 ale fiecărei luni. Totuși, din cauza faptului că zilele de 13 și 14 iulie sunt zile de sâmbătă și duminică, Casa de Pensii (CNPP) a decis ca toate pensiile să fie virate pe 12 iulie.

publicitate

Avantajele Pensiilor Virate pe Card în luna Iulie 2024

Pentru mulți pensionari, primirea pensiei pe card prezintă mai multe avantaje:

 • Acces Rapid și Simplu: Pensionarii nu mai trebuie să aștepte vizita poștașului sau să se deplaseze la oficiile poștale pentru a-și ridica banii. Accesul la fonduri este instantaneu și poate fi realizat de oriunde există un bancomat sau un punct de plată.
 • Securitate Sporită: Riscul de a pierde banii este redus semnificativ deoarece fondurile sunt stocate electronic și nu în numerar.
 • Comoditate: Pensionarii pot efectua plăți direct cu cardul pentru facturi, cumpărături și alte cheltuieli, eliminând necesitatea manipulării banilor cash.

Procesul de Obținere a Pensiei pe Card în Iulie 2024

Pentru a beneficia de pensia virată pe card, pensionarii trebuie să deschidă un cont curent personal la o instituție financiar-bancară. Acest proces poate fi realizat fie de către pensionar, fie de reprezentantul său legal, sau de un mandatar desemnat prin procură specială. După deschiderea contului, pensionarul trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii, însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste documente pot fi trimise și prin poștă, în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Când Intră Pensia în Iulie 2024 Card sau Poștă?

publicitate

Problemele Întâmpinate de Pensionari cu Plata Pensiilor

Deși există multe avantaje pentru cei care primesc pensia pe card, pensionarii din România se confruntă cu diverse provocări și probleme, atât în ceea ce privește primirea pensiilor, cât și recalcularea acestora:

 • Întârzieri în Plata Pensiilor: Există cazuri în care pensionarii nu primesc pensia la timp din cauza unor probleme administrative sau logistice. Acest lucru poate cauza dificultăți financiare semnificative, mai ales pentru cei care depind exclusiv de această sursă de venit.
 • Pensie Neridicată la Timp: Pensionarii care își primesc banii prin intermediul poștei se confruntă uneori cu întârzieri din partea poștașilor sau cu lipsa acestora din anumite zone rurale, ceea ce poate duce la neridicarea pensiei la timp.
 • Probleme Tehnice cu Cardurile: Deși pensiile pe card sunt, în general, mai sigure și mai rapide, pot apărea probleme tehnice, cum ar fi blocarea cardului, bancomate defecte sau probleme cu rețelele bancare care pot împiedica accesul la bani.
 • Informații Incomplete sau Inexacte: Pensionarii pot primi informații incomplete sau contradictorii despre procesul de recalculare a pensiilor sau despre datele de plată, ceea ce poate cauza confuzie și stres suplimentar.
 • Accesibilitatea Serviciilor Bancare: Pentru pensionarii din mediul rural sau din zone izolate, accesul la servicii bancare poate fi dificil. Bancomatele pot fi situate la distanțe considerabile, iar deplasarea poate fi problematică din cauza lipsei mijloacelor de transport sau a stării de sănătate.

Recalcularea Pensiilor în Anul 2024: Ce Trebuie Să Știe Pensionarii

Când Intră Pensia în Iulie 2024 Card sau Poștă? Pe lângă vestea bună privind data de virare a pensiilor, pensionarii ar trebui să fie la curent și cu procesul de recalculare a pensiilor, care este în curs de desfășurare. În aceste zile, Casele de Pensii recalculază pensiile a 5.000.000 de persoane, dintre care 3.000.000 vor primi o majorare a pensiilor. Restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală, conform legislației, care prevede că nicio pensie nu va fi diminuată în urma recalculării.

publicitate
publicitate

Formula de Recalculare a Pensiilor în 2024

Formula de recalculare implică multiplicarea Valorii Punctului de Referință (VPR) de 81 lei cu numărul de puncte obținute. Punctele sunt acumulate din contributivitate, stabilitate și perioade asimilate necontributive (de exemplu, anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate).

publicitate

Punctele de stabilitate sunt acordate astfel:

 • 0,50 puncte/an pentru anii munciți în intervalul 26 – 30 ani
 • 0,75 puncte/an pentru anii munciți în intervalul 31 – 35 ani
 • 1 punct pentru fiecare an muncit peste 35 de ani

Aceste puncte suplimentare de stabilitate sunt esențiale pentru majorarea pensiei, recompensând anii suplimentari de muncă.

Data când Intră Pensia pe Card sau la Poștă în 2024

 1. Ianuarie 2024: Pensia se va primi pe card în ziua de 12 Ianuarie.
 2. Februarie 2024: Pensia va fi disponibilă la poștă pe 12 Februarie.
 3. Martie 2024: Pensionarii își vor primi banii pe card pe 12 Martie.
 4. Aprilie 2024: Fondurile de pensie vor fi distribuite la poștă pe 12 Aprilie.
 5. Mai 2024: Pensia va fi virată în cont pe data de 13 Mai.
 6. Iunie 2024: Pensionarii pot ridica pensia de la poștă pe 12 Iunie.
 7. Iulie 2024: Banii de pensie vor intra pe card în ziua de 12 Iulie.
 8. August 2024: Fondurile de pensie vor fi disponibile la poștă pe 12 August.
 9. Septembrie 2024: Pensia se va vira în contul bancar pe 12 Septembrie.
 10. Octombrie 2024: Pensionarii vor primi pensia prin poștă pe 14 Octombrie.
 11. Noiembrie 2024: Banii de pensie vor fi disponibili pe card în data de 12 Noiembrie.
 12. Decembrie 2024: Pensionarii își vor primi fondurile la poștă pe 12 Decembrie.

Lista Bancilor unde Poți Primi Pensia pe Card în România

Când Intră Pensia în Iulie 2024 Card sau Poștă? În România, pensionarii pot alege să-și primească pensia într-un cont bancar deschis la diverse instituții financiare. Iată o listă cu principalele bănci din România unde pensionarii își pot primi pensiile:

 1. Banca Comercială Română (BCR)
  • Una dintre cele mai mari și mai cunoscute bănci din România, oferă servicii extinse pentru pensionari, inclusiv conturi speciale și carduri de debit.
 2. Banca Transilvania (BT)
  • Cunoscută pentru rețeaua sa extinsă de sucursale și bancomate, BT oferă servicii dedicate pensionarilor, cum ar fi carduri de pensie fără comision de administrare.
 3. BRD – Groupe Société Générale
  • Oferă diverse tipuri de conturi și carduri pentru pensionari, cu facilități adaptate nevoilor acestora.
 4. Raiffeisen Bank
  • Oferă conturi și carduri de debit pentru pensionari, cu opțiuni de administrare gratuită și servicii bancare online.
 5. CEC Bank
  • O bancă tradițională românească, CEC Bank oferă servicii personalizate pentru pensionari, inclusiv conturi și carduri de pensie.
 6. ING Bank
  • Oferă conturi curente și carduri de debit pentru pensionari, cu acces facil la servicii online și mobile banking.
 7. Alpha Bank
  • Oferă conturi și carduri de debit adaptate nevoilor pensionarilor, cu diverse facilități și reduceri la comisioane.
 8. UniCredit Bank
  • Oferă conturi de pensie și carduri de debit, cu acces la o rețea extinsă de bancomate și servicii bancare online.
 9. OTP Bank
  • Oferă produse și servicii bancare pentru pensionari, inclusiv conturi curente și carduri de debit.
 10. Libra Internet Bank
  • Cunoscută pentru serviciile sale online, oferă conturi și carduri de pensie cu administrare gratuită și acces la servicii bancare digitale.
 11. Banca Românească
  • Oferă conturi de pensie și carduri de debit pentru pensionari, cu diverse facilități și reduceri la comisioane.
 12. First Bank
  • Oferă servicii bancare pentru pensionari, inclusiv conturi curente și carduri de debit, cu acces la o rețea extinsă de sucursale și bancomate.

Pașii pentru a Deschide un Cont Bancar pentru Primirea Pensiei

 1. Alegerea Băncii: Pensionarii trebuie să aleagă banca potrivită nevoilor lor, ținând cont de proximitatea sucursalelor, comisioanele percepute și facilitățile oferite.
 2. Deschiderea Contului: Pensionarul trebuie să se prezinte la sucursala băncii alese, având asupra sa un act de identitate și, în funcție de cerințele băncii, alte documente justificative.
 3. Depunerea Cererii la Casa de Pensii: După deschiderea contului, pensionarul trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii, însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste acte pot fi trimise și prin poștă, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
 4. Confirmarea și Activarea Contului: După verificarea și aprobarea cererii, pensia va fi virată automat în contul nou deschis.

Concluzii despre Data Când Intră Pensia pe Card în Iulie 2024

Primirea pensiei pe card la data de 12 iulie reprezintă o veste excelentă pentru pensionarii din România. Această modificare logistică nu doar că simplifică accesul la fonduri, dar aduce și un confort suplimentar pentru cei care își gestionează finanțele electronic. În plus, procesul de recalculare a pensiilor promite creșteri semnificative pentru mulți pensionari, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora. În contextul economic actual, aceste măsuri sunt binevenite și reprezintă pași importanți către o mai mare securitate financiară pentru cei care au muncit o viață întreagă.

Totuși, este important ca autoritățile să îmbunătățească continuu procesele administrative și logistice pentru a minimiza întârzierile și problemele tehnice care pot apărea. O atenție sporită la nevoile și dificultățile cu care se confruntă pensionarii, în special cei din zonele rurale sau izolate, poate contribui semnificativ la creșterea gradului de satisfacție și la asigurarea unei bătrâneți mai liniștite și mai sigure. Când Intră Pensia în Iulie 2024 Card sau Poștă?

Informatii autor
Anisia Baicu

Cu un pasionat simț al cuvântului și o dragoste profundă pentru creație, Anisia Baicu este inima și mintea din spatele mesajeinfo.ro. Ca redactor principal, Anisia aduce un aer de prospețime și inspirație în fiecare mesaj și în fiecare articol publicat pe platformă.

Cu o experiență vastă în scriere creativă și redactare, Anisia îmbină măiestria lingvistică cu sensibilitatea emoțională pentru a crea conținut care să atingă inimile și mințile cititorilor. În fiecare cuvânt, se regăsește pasiunea sa pentru a transmite emoții puternice și mesaje încurajatoare.

Toate articolele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatii pentru tine